Skip to main content

Vitae Residence" je namenski građen dom za smeštaj i negu starih lica u Beogradu |   | +381 011/400-71-46

Dom za stare u doba korone

Jedno od pitanja koje često u ovom periodu sebi postavljaju porodice kojima je neophodna briga za starije članove je: da li je sada bezbedno da one koje vole smeste u dom za stare? Imajući u vidu da je dom za stare Vitae Residence u proteklom periodu uložio maksimum u borbu protiv epidemije, želimo da podelimo svoja iskustva i informacije i, nadamo se, na taj način pomognemo porodicama u donošenju ovako važne odluke. Možda će ovaj post biti nešto duži od ostalih, ali smatramo ga izuzetno korisnim za sve one koji brinu za one koje vole, bilo da su već u domu ili bi porodica želela da im na taj način obezbedi adekkvatnu negu. Pokušaćemo sa što više detaja da vam približimo život u domu za stare tokom epidemije, ali ako imate bilo kakvo dodatno pitanje, budite slobodni da nas pozovete ili nam pišite na: office@vitaeresidence.com

Dom za stare u doba korone

1. Mere predostrožnosti  

Kako bismo zaštitili i korisnike i zaposlene, i korisnici i svi posetioci stračkog doma, uključujući i dobavljače, moraju da preduzimaju mere predostrožnosti. To znači da je obavezno:

-          Često pranje ruku vodom i sapunom u trajanju od najmanje 20 sekundi

-          Dezinfekcija ruku adekvatnim dezinficijencima

-          Ako kijamo ili kašljemo, to radimo u maramicu koju odmah nakon toga bacamo, ili u svoj lakat, nakon čega peremo ruke

-          Držimo distancu od najmanje jedan metar kad god je to moguće.

Zaposleni u staračkom domu, dok brinu o korisnicima, nose masku i peru ruke nakon stavljanja maske, ako je dodirnu dok je nose i nakon što su je skinuli i bacili.

Važno je da zaposleni pomognu korisnicima i da sami preduzimaju ove mere.

2. Briga o korisnicima     

Poželjno je merenje temperature korisnicima svakog jutra i večeri. Pravilna i zdrava ishrana doprinosi njihovom fizičkom zdravlju, a pažljivo postupanje i komunikacija zasnovana na emocijama njihovom mentalnom stanju – treba voditi računa o oba elementa njihovog zdravlja. U tom smislu, poželjno je uložiti dodatni napor kako bi se održao uobičajeni raspored i dnevna rutina korisnika.  Da ne bi bili usamljeni, potrebno je obezbediti redovnu komunikaciju korisnika sa članovima njihove porodice putem digitalnih kanala – Skype, Viber, WhatsUp i sl. To će svakako ublažiti stres i osećaj usamljenosti.

U staračkom domu treba održavati prijatnu temperaturu, a prostorije redovno provetravati. Kvake na vratima, rukohvate, stolove, stolice i druge površine treba redovno dezinfikovati.  

3. Kontakt sa spoljnim svetom

Ovo je izuzetno težak deo priče – korisnicima teško pada ako ne mogu da vide svoje najmilije, a porodice se osećaju kao da su napustili one koje vole ukoliko ih ne posećuju. U tom smislu, pravilna komunikacija je od ključnog značaja!

Odluke o posetama se zasnivaju na savetima struke i nadležnih državnih organa. Kada god je to potrebno, posete se ograničavaju ili odlažu na neko vreme, ma koliko to bilo teško i za korisnike i za njihove porodice – zaštita zdravlja korisnika je najvažniji prioritet.

Pre posete, članovi porodice korisnika treba da razmotre da li su imali bilo kakav rizični kontakt. Ukoliko gaje bilo kakvu sumnju, ne bi trebalo da posećuju starački dom. Takođe, ukoliko imaju simptome bolesti, uključujući groznicu, kašalj ili otežano disanje, ne treba ni da razmišljaju o poseti domu za stare. Zaposleni u domu za stare obavezno anketiraju sve koji ulaze u dom o njihovom zdravstvenom stanju i eventualnim rizičnim kontaktima i mere im telesnu temperaturu, pre nego što im dozvole ulazak u dom.

Posetioci moraju da sprovode zaštitne mere:  maske, pranje ruku, kijanje ili kašljanje u maramicu ili lakat, održavanje distance od najmanje jednog metra od korisnika i izbegavanje ličnog kontakta, koliko god želeli da ih zagrle i poljube.

Dostava robe se ograničava na jedan ulaz. Ako dobavljač ili prodavac treba da uđe u starački dom, osoblje mora da proveri da li ima simptome kao što su temperatura, kašalj ili otežano disanje. Ako je prisutan bilo koji od ovih simptoma, ulazak u dom za stare ne može da se odobri.

4. Kako voditi dom za stare u doba korone

Upravljanje domovima za stare tokom epidemije COVID-19 je teže nego ikada. Važno je uspostaviti vezu sa najbližom COVID ambulantom i od nadležnih dobiti jasne smernice o postupanju u slučaju da neko od korisnika dobije simptome COVID-19. Važno je pratiti i odmah reagovati na sve promene situacije u lokalnoj sredini i preporuke struke.

Uprava doma za stare mora da radi na redovnoj edukaciji zaposlenih, usmerenoj na znanje o virusu i obuku iz osnovnih mera predostrožnosti, kao i da obezbedi sve što je potrebno za uspešnu zaštitu: toplomere, maske, rukavice, sapun, dezificijente, maramice i papirne ubruse, redovnu dezinfekciju prostora.  

Redovna i pažljivo osmišljena komunikacija je važna u smislu psihosocijalne podrške i korisnicima i zapsolenima.  Porodice korisnika moraju da budu obaveštene o kompletnoj situaciji u domu, uključujući i mere prevencije koje dom za stare sprovodi i da za to imaju kanale komunikacije koji su im lako dostupni.

6. U slučaju sumnje na COVID-19

Zaposleni koji imaju simptome respiratorne infekcije, pre svega temperaturu, kašalj ili otežano disanje, treba da ostanu kod kuće i nikako ne dolaze u dom. Ovo se odnosi na sve zaposlene, bilo da rade direktno sa korisnicima ili su službenici na administrativnim poslovima.

Ako se bilo ko od korisnika ili zaposenih doma za stare oseća loše i ima simptome ( povišenu temperaturu, kašalj ili otežano disanje) potrebno je odmah obezbediti njegovu izolaciju u posebnoj prostoriji koja je provetrena i relativno izdvojena, sa toaletom koji drugi ne koriste. Zatim treba , kontaktirati nadležnu COVID ambulantu i slediti dobijena uputstva. Osobe u izolaciji nose masku, kao i osobe koje o njima brinu. Korisniku u izolaciji treba obezbediti kvalitetnu negu i pružiti mu podršku ne samo u smislu medicinske, već i pomoći u suzbijanju negativnih emcija koje se u toj situaciji mogu javiti.

Korisnici koji su bili u kontaktu sa nekim ko je pod sumnjom ili mu je potvrđen  COVID-19 treba da budu izolovani od ostalih. Zaposleni koji se brinu o ostalim korisnicima ne treba da budu isti oni koji pružaju korisnicima za koje se sumnja da imaju COVID-19 ili su bili u kontaktu sa onima koji imaju COVID-19.

Nakon eventualnog smeštanja korisnika sa simptomima u zdravstvenu ustanovu, potrebno je detaljno dezinfikovati sve prostore u kojima se osoba nalazila. Korisnici kod kojih su simptomi prestali i koji su vraćeni u dom iz zdravstvene ustanove treba da budu izolovani i potrebno ih je pratiti u narednih 14 dana.