Blog | Vitae Residence | Dom za smeštaj i negu starih lica u Beogradu Skip to main content

Luksuzni starački dom „Vitae Residence" je namenski građen dom u Beogradu |   | 069/8061007

Blog

U domu za stare Vitae Residence, brinemo o našim korisnicima, o njihovom fizičkom i mentalnom zdravlju, kao i kvalitetu njihovog života u našem zajedničkom domu. To nam omogućava znanje i iskustvo koje posedujemo u radu sa starjiima, a neka naša znanja ovde želimo da podelimo sa vama. Pratite naš blog, možda ćete pronaći korisne savete koji će vam pomoći da bolje razumete one koje volite. 

Usamljenost u doba epidemije koronavirusa

starački dom_ usamljenost korona

Jedno od osećanja koje milioni nas osećaju tokom perioda trenutne pandemije koronavirusa je usamljenost. U zajedničkim naporima da ostanemo sigurni i sačuvamo živote, ne možemo na  uobičajeni način da viđamo porodice, prijatelje i poznanike.

Pročitajte više...

Mitovi i činjenice o starenju

Mitovi  i činjenice o starenju

30.10.2020.

Kako nam se broj godina povećava, počinjemo da se plašimo za svoje zdravlje, svoj um, plašimo se da nekom ne budemo „na teretu“,  a opet, plašimo se usamljenosti. Da li zaista treba da se plašimo? Evo najčešćih zabluda o starenju i činjenica kojih treba da se držimo.

Pročitajte više...

Dom za stare – istine i zablude

Starački dom - istine i zablude

13.10.2020.

Vaši roditelji ili neko od rođaka kojima ste vi jedini oslonac su ostarili i ne mogu više da žive sami. Vi, sa druge strane, imate zahtevan posao, decu, obaveze i ne možete na odgovarajući način da brinete o njima. Okruženje vas prekoreva što ne brinete o njima bolje, vi ne znate šta da radite, a osećate se loše zbog toga? Onda je ovo tekst koji treba obavezno da pročitate!

Pročitajte više...

Dom za stare u doba korone

Starački dom u doba korone

21.09.2020.

Jedno od pitanja koje često u ovom periodu sebi postavljaju porodice kojima je neophodna briga za starije članove je: da li je sada bezbedno da one koje vole smeste u dom za stare? Imajući u vidu da je dom za stare Vitae Residence u proteklom periodu uložio maksimum u borbu protiv epidemije, želimo da podelimo svoja iskustva i informacije i, nadamo se, na taj način pomognemo porodicama u donošenju ovako važne odluke.

Pročitajte više...

Fizioterapija za aktivnost i nezavisnost

Fizioterapija_starački_dom_Vitae_Residence

08.09.2020.

Naše telo se sa godinama menja. Prirodne, fizičke promene povezane sa starenjem uključuju smanjenu gustinu kostiju, smanjenje mišićne mase, povećanje telesne masnoće, lošiju koordinaciju i kruće zglobove.

Pročitajte više...

Druženje u trećem dobu  Druženje u trećem dobu

19.08.2020.

Uživate u druženju, u tome da se nasmejete i podelite čašicu razgovora sa prijateljima?  Da li imate osećaj da je prošlo puno vremena od kako ste to radili? Da li se osećate usamljeno? To je, nažalost, često kod osoba u zrelim godinama, posebno kod onih koji žive sami.

Pročitajte više...